Beste patiënten,

Prof. Zeltzer is op een sabbatjaar vanaf Augustus 2021.

Wij stellen u de mogelijkheid voor om prof Zeltzer te consulteren voor een advies en oppuntstelling enkel op afspraak via Whatsapp.

Indien u een afspraak wenst gelieve ons te willen contacteren via lifeclinic@mail.com

 

 

 

Lymfoedeem is een abnormale ophoping van vocht in weefsels, typisch bij het bovenste of onderste ledematen.

Dit kan het gevolg zijn van chirurgie (met name in verband met kanker), stralingstherapie, trauma, etc.

Tot 50% van de patiënten behandeld voor borstkanker ontwikkelen van lymfoedeem van de bovenste ledematen (na radiotherapie, sentinel node sampling of okseldissectie). Problemen ontstaan ​​vaak enige tijd (soms jaren) na de primaire behandeling voor borstkanker. Functionele beperkingen en het hoge risico van infectie (lymphangitis) zijn de belangrijkste gevolgen van lymfoedeem, en dus soms een ernstig gevolg van de behandeling van borstkanker.

Er zijn drie mogelijke behandelingen voor lymfoedeem: transplantatie van de lymfeklieren, de lymfo-veneuze anastomose en liposuctie.

Bij een lymfekliertransplantatie worden gezonde klieren van de patient van één plaats naar een andere plaats verplaatst. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en kan worden uitgevoerd in combinatie met een borstreconstructie.

Bij Lympho-veneuze anastomose (LVA) creëren we een kortsluiting tussen de lymfatische en veneuze systeem via kleine incisies in de huid.

Liposuctie is een behandeling voor de gevorderde stadia van lymfoedeem en is gereserveerd voor oedemen dieniet reageren op andere behandelingen.

Na deze procedures, moeten patiënten een revalidatieprogramma volgen, waar de fysiotherapeut een belangrijke rol speelt.

Het is belangrijk om in te grijpen in het eerste jaar vóór de fibrose optreedt. Het vroeg detecteren en behandelen van het oedeem garandeert de beste resultaten.

Deze procedure wordt uitgevoerd onder algemene verdoving en duurt een drietal uur.

Tijdens uw consultatie zal u met uw chirurg de chirurgische opties. bespreken De noodzakelijke preoperatieve onderzoeken worden op dat moment afgesproken. Het ongemak en de mogelijke complicaties worden tijdens deze overleg met u besproken.

LVADIEAPLN