Beste patiënten,

Prof. Zeltzer is op een sabbatjaar vanaf Augustus 2021.

Wij stellen u de mogelijkheid voor om prof Zeltzer te consulteren voor een advies en oppuntstelling enkel op afspraak via Whatsapp.

Indien u een afspraak wenst gelieve ons te willen contacteren via lifeclinic@mail.com

 

 

Het Lipoedeem is een hyperplasie van vetcellen onder de huid die een aspect van ‘dikke benen’ geeft met een duidelijke wanverhouding tussen de ledenmaten (vaak de onderste) en de rest van het lichaam. Dit probleem wordt gezien in bijna 10% van de vrouwelijke bevolking en wordt vaak verkeerd ingeschat door te denken aan een probleem van overgewicht of lymfoedeem.

 

In eerste instantie zijn het vaak esthetische klachten die snel functionele problemen met ernstige pijn kunnen worden met vaak blauwe plekken bij het minst trauma, die indien onbehandeld blijven op de lange termijn lymfoedeem kunnen worden.

 

Het Lipoedeem reageert niet op dieet en sport. De oorzaak is onbekend, maar vermoed wordt een hormonale rol gezien verergering van het probleem na de puberteit, zwangerschappen en de menopauze.

 

De basisbehandeling bestaat uit manuele drainage om klachten te verlichten en het dragen van steunkousen, maar vaak is een operatie nodig : lymfologische liposuctie / liposculptuur van de aangedane ledemaat (speciale technieken voor deze pathologie).

c45ead9e07d697e7695e1e5dff4e82b9

 

be043dcb5bd852ac1a8018c104928b1c